Zgodnie ze strategią rozwoju naszej firmy głównym celem Działalności Badawczo-Rozwojowej jest opracowywanie nowych, naturalnych, zdrowych  produktów.
Opracowujemy innowacyjne receptury oparte o składniki najwyższej jakości, tak aby dostarczać naszym odbiorcom wyroby zdrowe, w pełni bezpieczne, smakiem nawiązujące do domowych wypieków.

 

W zakresie działalności B+R współpracujemy z :

Zakład Badawczy Przemysłu Piekarskiego Sp. z o.o.

POLITECHNIKA GDAŃSKA Wydział Chemiczny

 

Wynikiem dotychczasowej działalności B+R są opatentowane receptury i technologie wytwarzania pieczywa:

  1. P.392722 pt. „Sposób wytwarzania aromatycznej bułki pszennej” 
  2. P.392703 pt. „Sposób wytwarzania chleba żuławskiego mieszanego o przedłużonej świeżości”

P.414203  pt. „Sposób otrzymywania substancji śluzowatych z nasion babki płesznik”.