Zgodnie ze strategią rozwoju naszej firmy głównym celem Działalności Badawczo-Rozwojowej jest opracowywanie nowych, naturalnych, zdrowych produktów.
Opracowujemy innowacyjne receptury oparte o składniki najwyższej jakości, tak aby dostarczać naszym odbiorcom wyroby zdrowe, w pełni bezpieczne, smakiem nawiązujące do domowych wypieków.
W zakresie działalności B+R współpracujemy z :
Zakład Badawczy Przemysłu Piekarskiego Sp. z o.o.
POLITECHNIKA GDAŃSKA Wydział Chemiczny
Wynikiem dotychczasowej działalności B+R są opatentowane receptury i technologie wytwarzania pieczywa:
- P.392722 pt. „Sposób wytwarzania aromatycznej bułki pszennej”
- P.392703 pt. „Sposób wytwarzania chleba żuławskiego mieszanego o przedłużonej świeżości”
P.414203 pt. „Sposób otrzymywania substancji śluzowatych z nasion babki płesznik”.