Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Usługowe "Nort" Sp. z o. o. planuje ubiegać się o dofinansowanie w ramach I konkursu NUTRITECH.

W związku z tym poszukuje podwykonawcy, któremu zostanie zlecona część prac merytorycznych projektu.

Zapytanie ofertowe znajduje się pod tutaj.

Przedsiębiorstwo Produkcyjno – Usługowe „NORT Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością, pragnie poinformować, iż realizuje projekt pt.: „Badania nad opracowaniem technologii nadzień i wypełnień, zawierających magnez, witamina D3 oraz kolagen”, współfinansowany w ramach Programu Operacyjnego Inteligentny Rozwój.

Działanie 2.3: Proinnowacyjne usługi dla przedsiębiorstw

Poddziałanie 2.3.2: Bony na innowacje dla MŚP

Numer umowy: POIR.02.03.02-22-0010/18

Celem projektu jest opracowanie nowatorskich wyrobów – nadzień i wypełnień zawierających wit. D3, kolagen oraz magnez jak i stworzenie technologii ich produkcji opartej m.in. na skróceniu czasu pasteryzacji poprzez zastosowanie obróbki termicznej owoców pod zmniejszonym ciśnieniem.

Efektem projektu będzie znaczne podniesienie konkurencyjności firmy NORT, wzrost przychodów oraz poszerzenie rynku zbytu. Produkt stanie się przełomowym produktem na rynku krajowym i zagranicznym.

Wartość projektu: 381 669.00 PLN

Wkład Funduszy Europejskich: 263 755.00 PLN

feu1

Przedsiębiorstwo produkcyjno-usługowe NORT Sp. z o. o. realizuje projekt dofinansowany z Funduszy Europejskich pt. „Wdrożenie innowacyjnego, w pełni naturalnego pieczywa rustykalnego o wydłużonej świeżości”.

Celem projektu jest wdrożenie wyników prac B+R – własnych oraz zleconych – poprzez uruchomienie produkcji innowacyjnego, w pełni naturalnego pieczywa rustykalnego o wydłużonej świeżości.

Efekt – wdrożenie innowacyjnego rozwiązania zagwarantuje firmie nie tylko wzrost udziału w rynku, a także umocnienie rozpoznawalności przedsiębiorstwa.

Wartość projektu: 38 450 750,00 zł

Dofinansowanie projektu z UE: 18 315 000,00 zł

dofinansowanie www

27 października 2016 r. nastąpi oficjalne otwarcie naszego pierwszego sklepu!

logo corner bakery cmyk

Corner Bakery to nie tylko pieczywo oraz kanapki, ale także tarty na słodko i słono, ciasta i ciasteczka.
A wszystko to produkowane na miejscu, ze 100% naturalnych składników! 

Serdecznie zapraszamy do odwiedzenia stron dedykowanym nowopowstałej lokalizacji:
www.facebook.com/cornerbakerytcz oraz www.nort.com.pl/cornerbakery

IFS Food Box RGB 1

Mamy zaszczyt poinformować, że działalność naszej firmy,
Przedsiębiorstwa Produkcyjno Usługowego "NORT" Sp. z o.o.
ul. Lipowa 13, 82-224 Szymankowo; Lichnowy Polska
COID: 55773
dla zakresu certyfikacji:
Produkcja (wypiek, krojenie, pakowanie, chłodzenie, mrożenie) wyrobów piekarniczych i
półcukierniczych pakowanych w woreczki foliowe oraz kosze z tworzywa sztucznego.

Spełnia wymagania ustanowione w
IFS Food Wersja 6, Kwiecień 2014
i innych powiązanych dokumentów normatywnych
na Poziomie wyższym


Numer rejestracyjny certyfikatu: 15097IFS001

Nasza firma otrzymała "Srebrną Jaskółkę Odpowiedzialności" za zaangażowanie w aspekt Społecznej Odpowiedzialności Biznesu (CSR) w 2015 roku.

Dziękujemy za wyróżnienie podczas akcji zorganizowanej przez firmę Lesaffre! 

Zebrane przez nas fundusze zostały przekazane na fundacje zajmujące się pomocom dzieciom z chorobą nowotworową.

Więcej informacji na stronie www.lesaffre.pl

W sieci Intermarche w całej Polsce pojawił się nasz nowy produkt -MUFFINKA WYTRAWNA - smaczna przekąska prosto z pieca! 
Z papryką, suszonymi pomidorami i szpinakiem!

Zachęcamy do zakupów i życzymy smacznego!

Właśnie rozpoczęliśmy współpracę z kolejną siecią handlową - Intermarche!
Od 30.03.2016 we wszystkich sklepach tej sieci w całej Polsce, dostępne będą dwa nowe produkty:

Bułka Wiejska i Bułka Żytnia - 100% naturalne!

Więcej informacji na stronie www.intermarche.pl

Zapraszamy do zakupów i życzymy smacznego!

7 i 14 kwietnia 2016 r. nasza Piekarnia gościła studentów Uniwersytetu Gdańskiego
(Wydział Zarządzania, Specjalizacja: Zarządzanie Jakością i Środowiskiem)
w ramach przedmiotu "Zarządzanie bezpieczeństwem żywności w praktyce". 


Studenci mieli okazję zapoznać się nie tylko z podstawowymi wymaganiami stawianymi pracownikom na produkcji spożywczej, ale również z realiami pracy Działów Zapewniania Jakości oraz współpracy z sieciami handlowymi.


Przedsiębiorstwo Produkcyjno-Usługowe „NORT” Sp. z o.o. pragnie poinformować, że realizuje projekt pt.: Wdrożenie nowatorskiej technologii wytwarzania aromatycznej bułki pszennej współfinansowany przez Unię Europejską z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz w formie dotacji celowej w ramach Programu Operacyjnego Innowacyjna Gospodarka, lata 2007-2013 (www.poig.gov.pl ):

Numer umowy: POIG.04.03.00-00-158/11-00

uepomorske w uniinnowacyjna gospodarka